Top ventilation for top chefs

LTO ammattikeittiöistä TurboSwing -rasvansuodattimella -ei tarvetta UV -tai otsonikäsittelylle

stefans ravintola

 

Lämmöntalteenotto keittiöistä on yleistynyt lainsäädännön
-ja energiatehokkuusvaatimusten myötä.
Huuva valmistajat ovat vastanneet vaatimuksiin kehittämällä perinteisiä labyrintti -ja syklonierottimia tehokkaampia rasvansuodattimia, jotka kykenevät suodattamaan myös kaasumaista rasvaa.

Markkinoilla on tarjolla UV- tekniikalla varustettuja rasvansuodatusmenetelmiä, jotka eivät tuota lainkaan otsonia. Lisäksi saatavilla on menetelmiä, joissa rasvansuodatus perustuu otsonin vaikutukseen. Näissä menetelmissä otsoni tuotetaan otsonaattoreilla tai otsonia tuottavilla UV-lampuilla.

Jevenin UV-Turbo-rasvansuodattimiin on valittu otsonia tuottamaton UV- lamppu,
joka tuottaa UVC-säteilyä aallonpituudella 254 nm. UV-säteilyn, jonka aallonpituus on 254 nm, on todettu olevan kaikkein tehokkain tuhoamaan viruksia, bakteereja, hiivoja ja itiöitä.
https://finvac.org/ilmanpuhdistimista/

Ammattikeittiöitä on kuumennuskeittiöistä ravintolakeittiöihin ja näiden ääripäiden välissä on suuri määrä keittiöitä, joissa ruoat valmistetaan itse, mutta huomattavasti kevyemmällä laitekannalla, kuin ravintoloissa.
Tällaisia keittiöitä ovat koulujen, palvelutalojen- ja erilaisten ravintokeskusten keittiöt.

Näissä keittiöissä UV -ja otsonointitekniikalla varustetut rasvansuodatusmenetelmät ovat usein ”ylimitoitettuja” ja lisäävät suotta investointi -ja käyttökustannuksia. Toisaalta perinteisten rasvanerottimien käyttö näissä kohteissa estäisi lämmöntalteenoton täyden hyödyntämisen.

Jeven tarjoaa ainoana valmistaja rasvansuodattimen, TurboSwing, jonka rasvansuodatustehokkuus mahdollistaa nykyaikaisten LTO-laitteiden käyttämisen ilman UV-tai otsonointitekniikkaa.


Referenssikohde

Liikennemyymälä ABC Pitkäjärvi Mikkelissä on valmistunut 2012 ja palvelee asiakkaita 24/7. Ravintolassa on tarjolla noutopöydän lisäksi A’ la carte-annokset, pizzat ja burgerit.
Keittiön ilmanvaihto on toteutettu Jevenin Turbo-huuvilla.

ABC Pitkäjärvellä on käytössä lämmöntalteenotto keittiöstä. Lämmöntalteenottojärjestelmään on myöhemmin lisätty lämpöpumpulla jälkilämmöntalteenotto. STT Mikkeli Oy hoitaa kohteen talotekniikka-huollot.
TurboSwing-rasvansuodattimet puhdistetaan 2 viikon välein.

Seurannan perusteella TurboSwing-rasvansuodattimet pitävät lämmöntalteenottopatterin puhtaana ja mahdollistavat tehokkaan lämmöntalteenoton.

Suodatin ABC Pitkäjärvi

Lämmöntalteenottopatteri ABC

 

 

 

 

 

 

 

 

Suodatin ollut käytössä 8 kk.         Lämmöntalteenottopatteri.

Lue lisää TurboSwing rasvansuodattimesta

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat sähköpostiisi ajankohtaisia uutisia ja tietoja tuotteistamme 4-6 kertaa vuodessa. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Copyright 2024 © Jeven – ammattikeittiöiden ilmanvaihtoratkaisut | Tietosuojaseloste