Ammattikeittiöiden rasvansuodatusratkaisu valitaan keittiölaitteiden ja niistä syntyvien epäpuhtauspäästöjen perusteella.
Erilaisten keittiölaitteiden epäpuhtauspäästöt koostuvat erikokoisista rasvapartikkeleista sekä kaasumaisesta rasvasta. Pariloiden ja grillien epäpuhtauspäästöt koostuvat yleensä rasvapartikkeleista kun taas uunien ja paistotasojen epäpuhtauspäästöt ovat lähinnä kaasumaista rasvaa.
Perinteiset erottimet kykenevät erottamaan suurempia rasvahiukkasia >8µm, mutta kaasumaista rasvaa ne eivät kykene suodattamaan. Perinteisiä erottimia käytettäessä on varmistettava riittävä painehäviö, 50-60 Pa. Jos painehäviö on esim. 35 Pa, laskee näiden erottimien erotustehokkuus radikaalisti.
Jevenin TurboSwing-rasvansuodatin suodattaa sekä rasvapartikkelit että kaasumaista rasvaa. Ilmavirran /painehäviön pienentämisellä ei ole vaikutusta TurboSwing-rasvansuodattimen suodatustehokkuuteen.
Keittiön kuormituksen muuttuessa poistoilmamäärät ovat pienennettävissä ja kanaviston paine laskettavissa jopa yleispoiston tasolle rasvansuodatuksen tehon pysyessä korkeana.
TurboSwing -rasvansuodatin, markkinoiden tehokkain rasvansuodatus ilman UV-tai otsonitekniikkaa. Ammattikeittiöihin, joissa hyödynnetään nykyaikaisia LTO-laitteita sekä muuttuvia ilmavirtoja.
UV-Turbo -rasvansuodatin, ravintolakeittiöihin, joissa syntyy paljon kaasumaisessa muodossa olevia epäpuhtauksia ja joissa halutaan hyödyntää nykyaikaisten LTO-laitteiden ja muuttuvien ilmavirtojen tuomat energiansäästöt.
JCE-rasvanerotin, jakelu- ja kuumennuskeittiöihin.
Perinteinen rasvanerotin kevyisiin keittiöihin.