Ammattikeittiöiden ilmanvaihtolaitteita valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota
erilaisten rasvanerottimien/suodattimien ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin.
Markkinoilla on tarjolla sekä perinteisiä rasvanerottimia, että UV- tai otsonointitekniikkaa käyttäviä ratkaisuja.
Perinteiset rasvanerottimet sopivat kohteisiin, joissa on jakelu- tai kuumennuskeittiö,
eikä keittiöstä hyödynnetä lämmöntalteenottoa.
Ravintoloissa, joiden keittiölaitteet (parilat, liedet ja rasvankeittimet) jo kertovat merkittävästä rasvansuodatustarpeesta, suositeltavia ratkaisuja ovat
UV-tekniikkaa hyödyntävät rasvansuodattimet, kuten UV-Turbo, jotka mahdollistavat lämmöntalteenoton keittiöstä.
Kuumennus- ja ravintolakeittiöiden välissä on kuitenkin suuri määrä keittiöitä, joissa ruoat tehdään itse, mutta keittiölaitekanta on huomattavasti kevyempi, kuin ravintoloissa.
Tällaisia keittiöitä ovat esim. koulujen, palvelutalojen- ja erilaisten ravintokeskusten keittiöt.
Näissä keittiöissä UV-tekniikkaa hyödyntävät ratkaisut ovat usein ”ylimitoitettuja” ja toisaalta perinteisten rasvanerottimien käyttö estäisi lämmöntalteenoton hyödyntämisen.
• Jeven tarjoaa ainoana valmistajana rasvansuodattimen, TurboSwing,
jonka rasvansuodatustehokkuus mahdollistaa nykyaikaisten LTO-laitteiden käyttämisen ilman UV- tai otsonitekniikkaa.
• Kaikista muista erottimista poiketen TurboSwing-rasvansuodattimen kanssa
voidaan hyödyntää myös muuttuvien ilmavirtojen käytön tuoma säästö.
Jeven Turbo-huuvat Hotelli Lasaretissa ─ referenssikohde.
Jeven suunnittelijapalvelu Esittelykäynti konttorillanne?
Hyödynnä maksuton ilmanvaihdon Ota yhteyttä ja sovitaan ajankohdasta.
suunnittelijapalvelu. jeven@jeven.fi